Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask v Německu: Člen Pirátů zřejmě vraždil, pak se zabil

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Na německou pirátskou stranu se valí problémy. Po prohraných volbách do berlínského zastupitelstva byla nalezena mrvola předního člena strany.

Němečtí piráti zaznamenali nečekaně velký úspěch ve volbách v roce 2011, kdy získali 8,9 procent hlasů a 15 mandátů v berlínském zemském parlamentu. Gerwald Claus-Brunner (44) jako poslanec tohoto zákonodárného sboru přitahoval pozornost svým objemným tělem a způsobem oblékání. V nedělních volbách dosáhli piráti ale jen 1,7 procent hlasů.

V bytě Clause-Brunnera byl objeven ještě jeden zatím neidentifikovaný zabitý muž. Přesné okolnosti případu budou strážci zákona ještě vyšetřovat. Zatím jsou přesvědčeni, že politik usmrtil dosud neznámého muže u něj doma. Jeho mrtvolu pak přemístil do svého bytu, kde se následně sám po několika dnech zabil, podle médií elektrickým proudem.

Mluvčí prokuratury sdělil, že existují důkazy, že Claus-Brunner zavražděného muže pronásledoval a obtěžoval. Pirátská strana uvedla, že její člen trpěl nevyléčitelnou chorobou a před vlastní smrtí zaslal spolustraníkům dopis na rozloučenou. Pitva ale u politika smrtelnou nemoc nepotvrdila, napsal list Bild.

Témata:  Pirátská strana Německo vražda Německo

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy