Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimský násilník byl zatčen za 30 znásilnění. Je to protimuslimské spiknutí, tvrdí

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

Londýn – Vůdce nechvalně známého muslimského gangu, který znásilňoval nezletilé a obchodoval s dívkami často mladšími třinácti let, je přesvědčen, že byl odsouzen neprávem. Tvrdí, že porota v jeho procesu byla součástí rozsáhlého anti-muslimského spiknutí.

Shabir Ahmed (63) sedí v současné době ve vězení, kde si odpykává 22 let za to, že v ulicích britské města Rochdale na ulici doslova lovil teenagerky, které zásoboval alkoholem a drogami, a za 30 znásilnění nezletilých, které považoval za svůj „majetek".

Ahmed se však teď odvolal k Evropskému soudu pro lidská práva (ECHR), Tvrdí totiž, že jeho „kompletně bílá porota" byla neobjektivní a že byla v kontaktu s krajně pravicovými skupinami – což podle něj porušuje článek 6 Evropské úmluvy o lidských právech, který zaručuje spravedlivý soud.

Tvrdí, že bývalý šéf krajně pravicové Britské národní strany Nick Griffin ovlivnil porotu při hlavním soudním líčení a že byl verdikt určen předem – a proto porota nebyla nestranná.

Podle listu Manchester Evening News rozvedený otec čtyř dětí také tvrdí, že případ proti němu byl vystavěn „na míru policií, aby seděl na anti-muslimské předsudky", což je v rozporu s článkem 3 Úmluvy, která zakazuje nelidské a ponižující zacházení. Dále tvrdil, že medializace soudu porušila článek 8 - jeho právo na soukromý a rodinný život – a že byl také porušen článek 14, tvrdí totiž, že utrpěl rasovou a náboženskou diskriminaci.

Soud však okamžitě jeho „širokou škálu dalších stížností" smetl ze stolu. Podle vyjádření soudu neexistuje důkaz, že by porota byla nějak ovlivněna a že by jednala nestranně.

V Pákistánu narozený Ahmed však už předtím u oudu v jednou případě uspěl. Unikl deportaci poté, co tvrdil, že by tím byla porušena jeho „lidská práva".

Témata:  muslimové znásilnění Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy