Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena málem zabila dítě veganskou stravou

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Harrisburg - Třiatřicetiletá žena z Pensylvánie stane před soudem. Čelí totiž obvinění, že svého jedenáctiměsíčního syna ohrozila na životě. Dítě trpělo podvýživou poté, co jej matka krmila pouze oříšky a ovocem.

Američanka Elizabeth Hawková je veganka a jak už to tak bývá, od své rodiny vyžadovala stejné stravovací návyky. Snažila se je praktikovat i na svém jedenáctiměsíčním synovi, kterého krmila pouze ovocem a oříšky.

"Chtěla žít jen z vody a slunečního světla," řekla o Elizabeth stanici CBS její švagrová Brandy Hawková, která na špatný zdravotní stav dítěte upozornila úřady.

Dítě se podle ní vyvíjelo špatně, což přisuzuje právě nevhodné stravě. "Měl vyrážku a špatné motorické schopnosti. Nedokázal pomalu ani použít ruce," tvrdí Brandy.

Otec vzal dítě k doktorovi a ten byl jeho zdravotním stavem zděšený. Chlapec byl podle něj velmi podvyživený. Na svůj věk také neprospíval tak, jak by měl.

Podle lékaře mohla vyrážka vyvolat septický šok. Špatný zdravotní stav přiřkl právě nevhodné stravě a případu se chopila policie.

Chlapec je nyní s dalšími dvěma dětmi v péči otce, který mu nasadil normální stravu. Ta podle něj dítěti prospívá. "Je jako vyměněný," ulevilo se otci.

Témata:  vegetariánské potraviny USA děti

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy