Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brazilská soudkyně nechala nezletilou dívku tři týdny v cele se 30 muži

BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
BrazílieBrazílie, Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Brasília - Brazílie zakázala na dva roky činnost soudkyni, která nechala v cele patnáctiletou dívku se 30 muži, kteří ji znásilňovali a mučili.

Soudkyně nebude moci dva roky vykonávat své povolání, plat jí ale zůstane. Informoval o tom ve čtvrtek brazilský deník Globo.

Případ se stal ve městě Abaetetuba na severu Brazílie v roce 2007, kdy byla patnáctiletá dívka kvůli krádeži mobilního telefonu poslána do policejní cely, v níž byla asi třicítka mužů.

Týden na to přišla soudkyni Clarice Andradeové žádost "urgentního významu", v níž zástupce dívky žádal o její přeložení. Soudkyně naléhavou žádost vyřídila až po 13 dnech.

Dívka tak podle brazilského tisku musela tři týdny snášet znásilňování a mučení, které zahrnovalo típání cigaret o její tělo, když chtěla spát.

Témata:  Brazílie soudnictví násilí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy