Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koalice zabila civilisty u Halabu, nálet provedly belgické F-16, zuří Moskva

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Rusko dnes obvinilo koalici vedenou USA z náletu na syrskou vesnici u města Halab a zabití šesti civilistů. Za úderem prý konkrétně stály belgické stíhačky F-16.

Podle ruského ministerstva obrany v dané oblasti v noci na dnešek operovaly jen dva belgické letouny F-16. "Nejméně šest lidí bylo zabito a čtyři další utrpěli různě vážná poranění v důsledku bombardování, které zničilo dva domy," uvedlo ruské ministerstvo.

Brusel se ihned ohradil. "Nebyli jsme v této oblasti, do zmiňovaného útoku nejsme zapleteni," řekl agentuře AFP mluvčí belgického ministerstva obrany Laurence Mortier.

Mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová vzápětí po obvinění koaličních sil z náletu se na Facebooku ironicky dožadovala, aby "americké ministerstvo zahraničí ostře odsoudilo nálety na civilní cíle". Prý nebude těžké najít vhodné fotografie zabitých civilistů a spustit štvavou kampaň.

Témata:  Sýrie Rusko Belgie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 21:41

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy