Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podle bookmakerů vyhraje volby Clintonová. Výsledek však bude těsný, ukázal průzkum

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: state.gov

Washington - Podle sázkových kanceláří v USA, ale i Británii či Irsku vyhraje prezidentské volby demokratka Hillary Clintonová, nicméně republikán Donald Trump není úplně bez šance. To ostatně potvrzují i nedávné průzkumy veřejného mínění.

Portál electionbettingodds.com očekává, že v Bílém domě vystřídá Baracka Obamu jeho stranická kolegyně Clintonová. Její šance vidí na 72,7 procentu, naopak Trump má podle portálu na prezidentský úřad 26,5procentní naději.

Na Clintonovou, která dlouhodobě vedla průzkumy, nabízejí sázkové kanceláře nízké kurzy, takže v případě její výhry nemohou sázející počítat s vysokými zisky. Například irská bookmakerová kancelář má aktuálně vypsaný kurz, který v přepočtu za vsazenou stovku na Clintonovou vynese asi 36 korun, v případě Trumpovy výhry by sázející ke své stovce získal ještě 125 korun.

Nejvyšší kurz, a to tisícinásobek, je možné vyhrát za sázku na kandidátku zelených Jill Steinovou. Podobné kurzy vyvěsily i další kanceláře, například betfair, bwin či BetVictor.

Dnes zveřejněný průzkum listu The Washington Post a televize ABC News vidí souboj obou kandidátů jako vyrovnaný, shodně oběma přisuzuje podporu 46 procent respondentů.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump sázení

Aktuálně se děje

17. května 2024 20:49

Slovensko dementuje nepravdivé informace: Atentátník nebyl liberál ani extremista

Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy