Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo je ráj pro teroristy a pomáhá jim, rozjel se Erdogan

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Foto: bbm.gov.tr

Ankara - Podle tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana je Německo rájem pro teroristy. Také obvinil Berlí, že léta chránilo přívržence Strany kurdských pracujících (PKK) a Revoluční strany pro lidové osvobození (DHKP-C).

"Nemáme žádná očekávání stran Německa, ale historie vás bude soudit za napomáhání terorismu... Německo se stalo pro teroristy významným rájem," řekl Erdogan v prezidentském paláci v Ankaře.

Také označil Německo za "zadní dvorek gülenistické teroristické organizace". Hnutí duchovního Gülena, který žije v USA, Ankara viní ze zosnování červencového pokusu o převrat.

Turecko-německé vztahy tento týden opět zhoršil zásah Ankary vůči opozičním médiím. Turecká policie v pondělí zadržela více než deset novinářů a členů vedení opozičního listu Cumhuriyet. Německá kancléřka Angela Merkelová posléze řekla, že tvrdým postupem tureckého vedení proti médiím je "mimořádně znepokojena".

Témata:  Recep Tayyip Erdogan Turecko Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy