reklama

Jejich cílem prý bylo poškodit kampaň demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Dnes o tom s odvoláním na zdroje blízké případu informovala agentura Reuters. Americká vláda v říjnu obvinila Rusko z odpovědnosti za hackerské útoky na servery Demokratické strany a z pokusů ovlivnit volby; ruský prezident Vladimir Putin nařčení odmítl.

Jeden z dokumentů se týká demokratického senátora Toma Carpera, který je členem senátního výboru pro vnitřní bezpečnost. V dopise adresovaném Clintonové jeho jméno a další náležitosti figurují tak, aby list vypadal jako pravý.

"Nenecháme tě tyto volby prohrát," uvádí Carper v psaní, které je považováno za padělek. Carperova kancelář podle Reuters oznámila, že kopii dopisu předala FBI.

FBI v rámci vyšetřování zmíněného hackerského útoku, který podle vládních činitelů řídilo Rusko, vyzval činitele demokratů, aby předali kopie všech podezřelých dokumentů, které byly zveřejněny spolu s uniklými e-maily. Federální agentura záležitost odmítla komentovat, potvrdila ale, že přijala stížnost kvůli falešnému dopisu souvisejícím s volbami.