Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Filipínská policie zabila dalšího starostu

Vlajka Filipín
Vlajka Filipín
Foto: Pixabay

Manila - Filipínská policie dnes zabila v rámci potírání obchodu s drogami dalšího starostu.

Tentokrát při přestřelce ve vězení, odkud se podle úřadů zatčený starosta města Albuera snažil utéct a střílel na policisty. Místní nevládní organizace podle agentury AP uvedla, že vězeň měl u sebe v žaláři střelnou zbraň, a vyzvala k vyšetření incidentu.

Minulý týden policie při přestřelce na jihu Filipín zabila starostu města Datu a devět lidí z jeho doprovodu. Jednalo se podle AP nejspíš o nejkrvavější operaci od doby, kdy prezident Rodrigo Duterte zahájil tvrdé tažení proti drogám.

Duterte v létě otevřeně pranýřoval veřejné činitele zapletené do drogové kriminality. V srpnu přečetl seznam 150 politiků, včetně několika starostů, které obvinil z účasti na obchodech s narkotiky a kterým nařídil, aby se okamžitě vzdali úřadům, jinak budou pronásledováni a dopadeni.

Témata:  Filipíny

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy