Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se nikdy prezidentem stát neměl. Nikdo jím neměl být, prorokovala věštba

Donald Trump a Hillary Clintonová
Donald Trump a Hillary Clintonová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Sofia - Slepá bulharská vědma Vanga patří mezi nejznámější jasnovidky na světě. Její příznivci tvrdí, že úspěšnost jejích předpovědí se pohybuje kolem 85 procent a předpověděla například Stalinův konec, smrt princezny Diany, 11. září, ale i uprchlickou krizi. V případě amerického prezidenta se však zmýlila.

Baba Vanga se narodila v roce 1911 a její život je opředený mnoha mýty, které nelze s určitostí potvrdit ani vyvrátit. V raném dětství prý přežila silnou bouři, která ji připravila o zrak, zároveň ale získala věštecké schopnosti.

Vanga se během svého života těšila velké oblibě a vyhledávali ji bohatí a mocní lidé. Za svůj život učinila stovky předpovědí a 85 % z nich se údajně naplnilo. Věstkyně zemřela v roce 1996, její předpovědi ale sahají mnohem dál.

Vanga například tvrdila, že v roce 1999 voda zaplaví Kursk a všichni zahynou. V té době se věštkyni smáli, nikdo ale netušil, že proroctví se netýkalo města v Rusku, ale stejnojmenné ruské ponorky. Předpověděla také pád dvojčat 11. září a smrt princezny Diany.

Trefila se i v dalších věštbách. Vanga věděla o ničivém tsunami, které v roce 2004 zpustošilo Indonésii, Thajsko, Indii, Srí Lanku a další země. Předpověděla také zvolení prezidenta Baracka Obamy do čela Spojených států.

Předpovědi baby Vangy se týkají i roku 2016. Věštkyně tvrdila, že Evropa se začne rozpadat a z rozvojových zemí přijdou muslimové, kteří začnou vést válku. Její předpovědi se obě vyplnily.

Za rozpad evropy totiž lze považovat brexit, tedy odchod Velké Británie z Evropské unie, který mohou následovat další země. Co se týče muslimské invaze, tu lze spatřit v aktuální uprchlické krizi.

Věštkyně se ale nyní zřejmě pořádně zmýlila. Předpověděla totiž, že Barack Obama bude posledním prezidentem USA. Vzhledem k proběhlým volbám se však dá říct, že její věštba se zde nesetkala s účinkem.

Na druhou stranu Obama je oficiálně hlavou Spojených států až do ledna a Trump jej vystřídá až poté. Aniž bychom chtěli přivolávat neštěstí, stále je možné, že se během těch několika málo měsíců její předpověď vyplní. Doufáme však, že se tak nestane.

Témata:  věštby Donald Trump Barack Obama

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy