Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusové zatkli na Krymu ukrajinské diverzanty

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Kontrarozvědka FSB oznámila, že v Sevastopolu na anektovaném Krymu ve středu zadržela ukrajinskou armádní diverzní skupinu, která připravovala útoky na objekty ruských ozbrojených sil. Kyjev informaci ihned odmítl.

Ruská zásahová skupina údajně zajistila velké zásoby trhavin, zbraní a munice, komunikační prostředky, mapy a další důkazy "zločinecké činnosti".

Ukrajinské ministerstvo obrany podle agentury Interfax incident popřelo. "Žádné ukrajinské agenty ruská FSB nezadržela, protože v Sevastopolu žádní nejsou," řekl Interfaxu mluvčí ministerstva Andrij Lysenko. Ruské tajné služby se podle něj snaží podat důkazy o účinnosti své práce a uvést v omyl ruské vedení i mezinárodní veřejnost.

Letos v srpnu FSB v Moskvě oznámila zadržení jiné skupiny krymských "diverzantů" řízených Kyjevem. Zatčeni byli údajní pachatelé Andrej Zachtěj a Jevgenij Panov, kteří se prý k přípravě útoků na armádní objekty přiznali.

Témata:  Krym Rusko Ukrajina

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy