Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čechy a Slováky turisty v Etiopii přepadli ozbrojenci, jejich řidiče zastřelili

Zbraně, ilustrační fotografie
Zbraně, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Addis Abeba/Praha - Na jihu Etiopnie byla přepadena a oloupena skupina čtyř Čechů a šesti Slováků. Čeští diplomaté se o incidentu dozvěděli od slovenského velvyslanectví v Addis Abebě.

Přepadení se stalo v pondělí 7. listopadu. Etiopského řidiče ozbrojenci zastřelili, při incidentu byla zraněna jedna Slovenka. Čechům se nic nestalo a jsou již zpátky v Česku, řekla dnes ČTK Irena Valentová z ministerstva zahraničí.

V Etiopii platí výjimečný stav a Češi by měli podle doporučení Černínského paláce zvážit, zda mají do této africké země za této situace jezdit. Turisté, kteří byli v Etiopii se slovenskou cestovní kanceláří, při přepadení přišli o cennosti, platební karty a hotovost.

Agresoři podle serveru iDnes.cz nejdříve házeli na auta s turisty z Česka a Slovenska kameny. Když etiopský řidič a zároveň průvodce vystoupil, strhla se hádka, během níž útočníci řidiče zastřelili.

Slovenský web Topky.sk uvedl, že mezi turisty byla slovenská lékařka, která se postřelenému muži marně snažila pomoci.

Témata:  Etiopie Češi Slovensko zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy