Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská letadlová loď se zapojila do války v Sýrii

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Damašek - Prezident Vladimir Putin a ministr obrany Sergej Šojgu dnes oznámili, že Rusko zahájilo rozsáhlou leteckou ofenzivu proti teroristickým pozicím v syrských provinciích Idlib a Homs.

Do útoků Rusové poprvé v historii svého námořnictva nasadili letadlovou loď Admirál Kuzněcov. Letadla z ní dosud podnikala jen cvičné a průzkumné lety.

Spolu s Admirálem Kuzněcovem se ofenzivy účastní fregata třídy Admirál Grigorovič, z které námořníci odpalují střely s plochou dráhou letu Kalibr, aktivován byl také pobřežní ochranný systém Bastion.

Šojgu prohlásil, že nálety proti radikálním hnutím Islámský stát a Fronta dobytí Sýrie, dříve známé jako An-Nusra, budou pokračovat. Agentury Reuters i AP poznamenaly, že ministr ve výčtu cílů nezmínil Halab.

"Údery jsou zamířeny na sklady zbraní, shromaždiště teroristů a jejich výcviková střediska i na zbrojní továrny," řekl Šojgu.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Sergej Šojgu Sýrie Ruská armáda

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy