Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemocnice ve východním Halabu přerušily po bombardování provoz

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Nálety v povstalecké části syrského města Halab mají vážné důsledky. V nemocnicích musel být přerušen provoz, protože všechny jsou po náletech a útocích značně poškozené.

Oznámilo to dnes ředitelství zdravotnických služeb v této části Halabu. Od úterka tam byly obnoveny boje a v pátek byla zasažena poslední pediatrická nemocnice.

"Všichni lidé včetně dětí a starých mužů a žen se ocitli kvůli tomuto ničení bez zdravotnických zařízení, která mohou poskytnout pomoc v případě ohrožení života," uvedl úřad v prohlášení, jež získala agentura Reuters.

Organizace syrských ochránců lidských práv (SOHR), která situaci monitoruje s pomocí svých lidí v terénu, ale tvrdí, že některá zařízení jsou stále částečně v provozu. Většina obyvatel obležené části Halabu se do nich však bojí chodit, protože nemocnice jsou pod palbou.

Syrská armáda se spojenci po několikatýdenním klidu v úterý obnovila útoky na východní Halab, v němž je podle odhadů na 270.000 lidí. Syrská státní televize tvrdí, že cílem útoků jsou "základny teroristů a sklady zásob".

Rusko je sice spojencem Damašku, ale Moskva oznámila, že ruské letectvo se útoků v Halabu neúčastní a útočí v jiných částech Sýrie.

Témata:  Sýrie nemocnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy