Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kolumbii se zřítilo letadlo s 81 lidmi na palubě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Medellin - Letadlo se 72 cestujícími a devíti členy posádky se v noci na dnešek SEČ zřítilo poblíž kolumbijského města Medellin. Na palubě se mimo jiné nacházel brazilský fotbalový tým. Neštěstí má podle Reuters 76 obětí, pět osob přežilo.

Oznámily to dnes úřady západokolumbijského státu Antioquía, kde se stroj ztratil z obrazovek radarů, a mezinárodní letiště v Medellínu, kam charterový letoun směřoval z Bolívie. Podle mluvčího úřadu civilního letectví letoun zmizel z radarů v pondělí ve 21:30 místního času (dnes v 02:30 SEČ).

Nehoda se stala v těžko přístupné oblasti, která je dosažitelná jen po zemi. Práci záchranářů komplikuje vytrvalý déšť, v regionu prší již několik dní.

O pěti potvrzených přeživších hovořil také starosta Medellínu Federico Gutiérrez, který záchranné práce koordinuje. Dosavadní zprávy o přeživších se podle různých zdrojů lišily, některé servery informovaly až o 13 zachráněných.

Velitel medellínské policie José Acevedo podle agentury DPA upřesnil, že záchranáři našli v troskách stroje šest přeživších, jeden z nich ale při převozu do nemocnice těžkým zraněním podlehl.

Server CM Journal napsal, že mezi přeživšími jsou čtyři hráči fotbalového klubu Chapecoense z jihobrazilského města Chapecó a také jeden brazilský novinář.

Letoun, který se zřítil, byl sedmnáct let starý čtyřmotorový hornoplošník střední velikosti British Aerospace 146 ve verzi Avro RJ85, provozovala ho bolivijská společnost LAMIA. Portál deníku Daily Mirror napsal, že pilot začal v tísni vypouštět palivo, aby tak předešel velkému výbuchu po nárazu.

Klub Chapecoense z jihobrazilského města Chapecó měl ve středu hrát v Medellínu finále Jihoamerického poháru proti kolumbijskému týmu Atlético Nacional. Chapecoense je od roku 2015 účastníkem nejvyšší brazilské fotbalové ligy.

Témata:  Kolumbie letectví a letadla zřícení letadla s fotbalisty v Kolumbii

Aktuálně se děje

9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy