Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Unikátní sbírka, jakou jste ještě neviděli. Manželé mají přes stovku vánočních stromů

Manželé si zamilovali vánoční stromky,
Manželé si zamilovali vánoční stromky,
Foto: YouTube

Berlín - Manželský pár z německého městečka Rinteln se rozhodl pro neobvyklou sváteční výzdobu. Svůj dům zaplnil bezpočtem dekorací včetně více než stovky vánočních stromků.

Zvenčí vypadá domek Thomase a Susanny Jeromineových nenápadně a blížící se Vánoce zvěstuje jen hrstka umírněných dekorací. Ale uvnitř se na ploše zhruba 105 metrů čtverečních tísní řady stromků vyšňořených blikajícími světýlky a ozdobami, mezi kterými je přes 16.000 vánočních koulí. Jen v obývacím pokoji je více než půl tuctu stromků.

"Vždycky jsem miloval Vánoce, všechen ten lesk, ozdoby a stromky. Samozřejmě jsme začínali s běžným jedním stromečkem v obýváku," řekl Thomas Jeromine.

S vánočními přípravami začínají v říjnu a trvá jim osm týdnů, než zaplní všechny místnosti s jedinou výjimkou, kterou je jejich ložnice. "Ložnice je našim útočištěm, když už začneme mít Vánoc plné zuby. Na tom jsme se naštěstí shodli," vysvětluje Susanne Jermineová.

Témata:  Vánoce Německo zajímavosti vánoční stromky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 20:11

Rusko a Ukrajina si po rozhovorech vymění vysídlené děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy