Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Erdogan a Putin jednali o příměří v Aleppu

Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Foto: bbm.gov.tr

Ankara/Moskva - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a jeho ruský protějšek Vladimir Putin se dnes shodli v telefonickém rozhovoru na tom, že porušování příměří v severosyrském městě Halab (Aleppo) se musí zastavit.

Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na úřad tureckého prezidenta. Uskutečnění rozhovoru potvrdil agentuře Ria-Novosti mluvčí Kremlu.

Erdogan při této příležitosti řekl, že Ankara je připravena přijmout veškerá nezbytná opatření k poskytnutí humanitární pomoci a nouzového ubytování uprchlíkům z města po otevření bezpečných koridorů.

Turecko a Rusko oznámily v úterý dohodu o příměří, které by umožnilo povstalcům a civilistům Halab opustit. Po několikahodinovém klidu zbraní se ale boje mezi povstalci a silami syrského režimu opět obnovily.

Témata:  Recep Tayyip Erdogan Vladimír Putin Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.