Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové teroristický útok v Berlíně odsoudili: Hluboce se dotkl i nás

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Berlín - Ústřední rada muslimů v Německu (ZMD) odsoudila teroristický čin v Berlíně, při kterém přišlo v pondělí o život 12 osob a 48 jich utrpělo zranění.

"ZMD se bude všemi prostředky, které má k dispozici, zasazovat o to, aby sémě zla, paniky, nenávisti a sváru mezi společenskými skupinami a náboženstvími nikdy nevyklíčilo," prohlásil předseda rady Aiman Mazyek v Berlíně.

Pondělní čin připomíná útoky v Bruselu, v Paříži a v Istanbulu, "které se nás, muslimů, hluboce dotkly", dodal.

Soustrast pozůstalým, solidaritu německé vládě a lítost nad zmařenými lidskými životy vyjádřil také český premiér Bohuslav Sobotka. Česká policie v souvislost s tragickou událostí v německé metropoli od pondělního večera posílila bezpečnostní opatření u míst s vysokou koncentrací osob.

Český velvyslanec v Německu Tomáš Podivínský v České televizi prohlásil, že podle německých úřadů mezi zraněnými ani mrtvými pravděpodobně nejsou čeští občané.

Témata:  muslimové Německo teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy