Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svět čeká zkáza a katastrofa? Prastaré proroctví hovoří o roku 2017

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.nasa.gov

Neapol – Krev patrona Neapole svatého Januária naznačuje, že může lidstvo v příštím roce čekat veliké problémy. Od roku 1389 se tato krev, která je uchovávána v ampulích, údajně zkapalňuje pravidelně třikrát do roka - první květnovou sobotu, 19.září a 16. prosince. Jenže právě letos v prosinci k tomuto „zázraku“ nedošlo. A to podle starého proroctví způsobí katastrofu.

Januárius byl italský biskup, který zemřel na počátku 4. století jako mučedník. Je proslulý zejména svou relikvií krve, která se obvykle třikrát do roku mění z tuhé na tekutou okysličenou krev živého člověka. Zázrak je dokládán od 17. srpna 1389, kdy byla napsána první listina o tomto proměňování zaschlé krve.

Letos v prosinci ale podle serveru Express ke zkapalnění krve nedošlo. Každý rok, kdy se zázrak nestane, přitom nastanou podle proroctví globální války a katastrofy, až dosud se ale svět dokázal úplnému zničení vyhnout. Jak ale píše server, právě rok 2017 by mohl být tím armagedonem – a to i s ohledem na politické nepokoje, které trápí svět.

Monsignor Vincenzo De Gregorio už varoval, že „se lidé mají bát nejhoršího" Vyzval proto všechny, aby se modlili. „Nesmíme přemýšlet o pohromách a katastrofách. Jsme lidé víry, a musíme i nadále modlit," uvedl duchovní.

Krev nezkapalněla ani v září 1939, kdy vypukla druhá světová válka a v roce 1940, kdy se do ní zapojila Itálie. Stejně tak k zázraku nedošlo v roce 1943, kdy nacisté obsadili Itálii a v září 1973, kdy oblast Naples zachvátila ničivá vlna cholery.

Zatím naposledy krev nezkapalněla v roce 1980, kdy při zemětřesení, které dosahovalo až 6,9 stupně zemřelo nejméně 2483 lidí, nejméně 770 bylo zraněno a čtvrt milionu lidí zůstalo bez střechy nad hlavou.

Záznamy z minulých století navíc hovoří o epidemiích, přírodních katastrofách a válkách.

Krev svatého Januária je uchovávána ve dvou skleněných ampulích. Skeptikové ale podle agentury Reuters se zázrakem nepočítají. Proměna se údajně odehrává na základě chemické reakce díky látkám, které jsou spolu s krví v ampulích. Ta prý zkapalní, pokud se s relikviářem hýbá a látky se s krví promísí. Vědci přinesli ještě několik dalších možných vysvětlení tohoto jevu. Žádné ale nebylo možné ověřit, protože církev odmítá nechat relikviář s ampulemi otevřít, aby nedošlo k poškození ostatku.

Témata:  Itálie konec světa lidé věštby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.