Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důkazy hovoří jasně: Tunisan Amri spáchal atentát v Berlíně, tvrdí ministr

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Berlín - Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére dnes navštívil Spolkový kriminální úřad. Při té příležitosti uvedl, že vyšetřovatelé mají více důkazů usvědčujících Tunisana Anise Amriho, že skutečně spáchal útok na vánoční trh v Berlíně. Zemřelo při něm 12 lidí.

"V kabině kamionu se našly (Amriho) otisky prstů a jsou i další důkazy," uvedl de Maiziére, podle něhož je Tunisan s vysokou pravděpodobností pachatelem útoku.

De Maiziére i kancléřka Angela Merkelová, kteří se byli informovat o postupu vyšetřování, poděkovali dnes policistům za dosavadní práci.

"Teoreticky jsme všichni už dlouho věděli, že jsme také cílem islámského terorismu," poznamenala Merkelová, podle níž je ale skutečný útok ještě úplně něco jiného. "Jsem v posledních dnech velmi hrdá na to, jak klidně velké množství lidí na tuto situaci reagovalo," řekla.

Témata:  de Thomas Maiziére teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy