Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Islamista políbí svou malou dceru, pak ji pošle na sebevražednou misi

Islamista políbí svou malou dceru, pak ji pošle na smrt
Islamista políbí svou malou dceru, pak ji pošle na smrt
Foto: YouTube

Damašek – V pátek 16. prosince přišla na policejní stanici v syrském Damašku malá dívka, podle některých zdrojů jí bylo sedm let, jiné uvádí devět let. Požádala o možnost zajít na toaletu a tam odpálila nálož. Malá Syřanka při explozi zahynula, tři lidé byli zraněni. Na internetu se teď objevila videa, která zachycují atentátnici těsně před tím, než se na sebevražednou misi vydala.

Na internetu se objevila velmi znepokojující videa, na kterých se extremističtí rodiče polibkem loučí se svou malou dcerou, než ji pošlou na sebevražedný úkol. Má se za to, že snímky vznikly krátce před tím, než sedmiletá Syřanka vstoupila na policejní stanici v Damašku, kde se odpálila. 

Otec sedící před černobílou vlajkou spolu se dvěma dívkami, se ptá: „Co se chystáš udělat?" „Bombovou operaci,“ odpoví mu dívenka. „Chceš je zabít, že ano?“ pokračuje extremista. „Inšálláh,“ řekne dívenka. V překladu to znamená dá-li Bůh, či je-li to boží vůle.

Pak se džihádista otočí ke druhé dívce. „Budeme se jich bát?“ „Ne, inšálláh,“ odpoví mu druhá dcera. Pak muž obě dívky pozvbuzje k tomu, aby provolaly: „Alláhu Akbar!".

Na prvním videu jsou dívky oblečeny v černých hidžábech, na druhém už na sobě mají Syřanky více „západní“ oblečení – jedna má černou bundu a červenooranžovou čepici a šálu, druhá bílou bundu a modrou čepici a šálu. Matka zahalená od hlavy až k patě, se s nimi polibky loučí.

Zřejmě jen chvíli na to odešla jedna z dívek na policejní stanici, kde se vyhodila do vzduchu – sama zemřela, další tři policisty zranila. Podle Syrské observatoře pro lidská práva (SOHR, k výbuchu došlo ve čtvrti Mídán.

Syrské televize Al-Ichbáríja z místa přinesla záběry, které ukazují tělo dívky s hlavou zčernalou po explozi. Video natočené na místě incidentu v centru Damašku ukazuje, že části stanice byly při výbuchu doslova rozbity na padrť.

Témata:  Sýrie sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy