Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová děkovala Itálii za dopadení teroristy. Budou se měnit zákony v Německu?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.wikipedia.org

Berlín - Německá kancléřka Angela Merkelové se dnes vyjádřila k aktuálnímu vývoji kolem teroristického útoku v Berlíně. Prohlásila, že demokracie, právní stát a hodnoty, které Německo vyznává, jsou alternativou vůči nenávistí naplněnému světu terorismu. Děkovala italské policii.

"Může se nám na konci tohoto týdne ulevit, že jedno akutní nebezpečí pominulo. Nebezpečí terorismu jako takového ale trvá dál," uvedla Merkelová ve vyjádření k usmrcení Tunisana Anise Amriho.

Příslušné ministry také pověřila analýzou toho, zda je potřeba změnit zákony. "Tam, kde bude vidět nutnost politických nebo zákonných změn, přijmeme ve vládě rychle nutná opatření," podotkla Merkelová.

Výslovně dnes poděkovala italské policii, justici a dalším úřadům, které se na zneškodnění Amriho u Milána podílely, a ocenila i spolupráci s dalšími státy. "Vím, že nespočinou, dokud nezjistí, kdo věděl o Amriho činu, kdo ho třeba podporoval nebo kryl," poznamenala na adresu německých vyšetřovatelů.

"Naše demokracie, náš právní stát, naše hodnoty, naše lidskost jsou alternativou vůči nenávistí naplněnému světu terorismu a budou silnější než terorismus," uzavřela.

Témata:  Angela Merkelová teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy