Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Aleppu explodovala škola, sloužila jako sklad munice

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek - V budově školy v Aleppu, kterou povstalci přeměnili na sklad munice, dnes došlo k mohutné explozi. Zahynulo nejméně dva lidé a 33 dalších utrpělo zranění. V oblasti dnes pokračovaly letecké údery.

Syrská armáda ve čtvrtek získala kontrolu nad celým městem, jehož východní část ovládali v uplynulých letech rebelové bojující proti režimu prezidenta Bašára Asada.

V posledních dvou dnech vojáci pročesávají povstalecké oblasti a pátrají po výbušninách. V Aleppu byla poškozena řada památek.

Při dnešních náletech na povstalci držené město Atárib západně od Halabu zahynulo šest civilistů, informovali opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR). Mezi mrtvými jsou údajně nejméně dvě děti. Kdo za útokem stál, není jasné. V provincii Halab ale běžně útočí syrské či ruské letouny.

Témata:  Sýrie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy