Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Indii: Vagóny vlaku se zřítily z mostu, dva lidé zemřeli

Indie
Indie
Foto: tourism.gov.in

Dillí - V severní Indii vykolejilo 14 vozů vlakové soupravy a dva vagóny se zřítily z mostu do vyschlého vodního kanálu. Zahynuli nejméně dva lidé, 38 osob utrpělo zranění. Příčina nehody se vyšetřuje.

Neštěstí se stalo nedaleko města Kanpúr ve státě Uttarpradéš, asi 400 kilometrů od Dillí. Všichni zranění byli převezeni do nemocnic. Šest z nich je v kritickém stavu.

Jde o druhou železniční nehodu, která se v posledních měsících stala v této oblasti. V listopadu zahynulo 127 lidí a dalších 150 utrpělo zranění, když z kolejí sjelo 14 vagónů osobního vlaku.

Nehody vlaků jsou v Indii časté. Tamní železniční síť je sice třetí nejdelší na světě, ovšem chybí jí moderní signalizační a komunikační systémy.

Témata:  Indie nehody vlaků vlaky

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy