Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch v syrském Džabla zabil nejméně deset lidí

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek – Při dnešním útoku na syrské pobřežní město Džabla zemřelo nejméně 10 lidí a dalších 25 bylo zraněno. Džabla leží v provincii Latákíja, kterou obývají hlavně příslušníci šíitské sekty alávitů. 

O obětech informovala syrská státní televize. Na televizních záběrech byly vidět domy bez čelních stěn, trosky budov a zničená auta. Bomba podle zpráv médií explodovala v autě v rušné obchodní části města poblíž stadionu. Za útokem prý stojí sebevražedný atentátník.

Syrská organizace pro lidská práva (SOHR), která dění v zemi sleduje prostřednictvím sítě informátorů z Británie, uvedla, že výbušniny byly v autě a že výbuch zabil 14 lidí. Podle Ramího Abdara Rahmána ze SOHR zatím není jasné, zda se stali oběťmi útoku civilisté, vládní vojáci nebo někteří z dalších provládních bojovníků.

Jeden z místních zdravotníků uvedl, že počet obětí se ještě může zvýšit, mnoho zraněných je totiž v kritickém stavu. "Byla to silná exploze, je to vidět ze zranění, která lidé utrpěli," citovala syrská státní televize ředitele tamní nemocnice.

Džabla leží v provincii Latákíja, kterou obývají hlavně příslušníci šíitské sekty alávitů. K ní patří i prezident Bašár Asad. Nejtvrdších bojů byla tato část Sýrie dosud ušetřena. Kdo je za dnešním výbuchem, zatím není jasné.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy