Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump vyhrožuje BMW. Nelíbí se mu dovoz aut z Mexika

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Berlín - Firma BMW hodlá některé své vozy vyrábět v nové továrně v Mexiku a pak je exportovat do Spojených států. Tento záměr neušel budoucímu prezidentovi USA Donaldu Trumpovi a už hrozí německé automobilce uvalením dovozního cla ve výši 35 procent.

V rozhovoru s německým listem Bild  Trump také prohlásil, že pro automobilku BMW by bylo "mnohem lepší", kdyby nový závod postavila v USA. Vysokými cly na dovoz z Mexika již Trump pohrozil i dalším výrobcům automobilů.

Mluvčí německé automobilky uvedla, že továrna v mexickém městě San Luis Potosi bude od roku 2019 vyrábět BMW řady 3 pro světový trh a bude rozšířením stávajících výrobních kapacit pro produkci těchto vozů v Německu a Číně. Upozornila, že ve Spojených státech BMW přímo i nepřímo zaměstnává téměř 70 tisíc lidí.

Automobilka BMW již před týdnem uvedla, že navzdory Trumpovu negativnímu přístupu k dovozu aut do USA nehodlá své plány na novou továrnu v Mexiku měnit.

Témata:  BMW Donald Trump automobilový průmysl

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy