Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před školou ve Francii se střílelo, zemřeli dva lidé

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: ladepeche.fr

Grenoble - Patrně drogové gangy se dnes střetly na ulici v Grenoblu, při střelbě zemřeli dva lidé a jeden člověk utrpěl vážná zranění. Incident se odehrál v době, kdy v celé Francii platí mimořádná bezpečnostní opatření vyhlášená po loňských islamistických atentátech v Paříži.

Od roku 2015 se v Grenoblu a na jeho předměstích zvýšil počet přestřelek a vražd, které podle policie a justice souvisejí s nelegálním obchodem s drogami. Minulý měsíc nejprve řidič skútru vážně postřelil na terase kavárny dvě osoby a týden poté dva muži na skútru stříleli na jednoho chodce, ale nikoho nezasáhli.

Neznámí pachatelé dnes začali pálit na trojici mužů kolem 10:00 SELČ před základní školou ve čtvrti Teisseire, kterou úřady označují v posledních letech za problematickou. Mladík (22) zemřel na místě, druhý muž (28) podlehl později svým zraněním. Třetí muž byl vážně postřelen.

První poznatky ukazují na další vyřizování účtů zločineckých skupin ve městě. Útočníci podle všeho přijeli autem, které poté zanechali v jiné čtvrti a zapálili jej. "Vypadá to na něco hodně organizovaného. Kolem těl zůstalo mnoho prázdných nábojnic," citoval deník Le Figaro nejmenovaný zdroj blízký vyšetřování.

Témata:  střelba ve Francii Francie gangy

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy