Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Východ Sýrie se dočkal další humanitární pomoci OSN

OSN
OSN
Foto: Pixabay

Damašek - OSN obnovila humanitární pomoc do východosyrské provincie Dajr az-Zaur. Světový program pro výživu (WFP) shazování balíků z letadel pozastavil 15. ledna kvůli těžkým bojům v oblasti.

O tamní letiště bojovala proti radikálům z Islámského státu (IS) syrská armáda a její spojenci. Letecké zásobování této části Sýrie, která je pozemními trasami nedostupná, WFP zahájil loni v dubnu. Od té doby tam shodil přes 170 humanitárních zásilek.

Dnes WFP oznámil, že letecké zásobování je obnoveno od neděle. IS se za lednových bojů zmocnil oblasti, do níž zásilky dopadají. Podle WFP teď pro ně byla vyhrazena jiná zóna, což umožnilo pomoc obnovit.

Provincie Dajr az-Zaur sousedí s Irákem. Islamisté mají pod kontrolou i více než polovinu stejnojmenného města a zbylé vládní oblasti obléhají. Místní obyvatelé informují o případech podvýživy a hladovění.

Témata:  Sýrie humanitární pomoc OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy