reklama

„Je těžké nesmát se, když vidíte prezidenta Trumpa po boku těch chlápků z Wall Streetu. Musím říct, a nechci být nezdvořilý, že ten chlap je podvodník," řekl Sanders v rozhovoru pro CNN. Sanders kritizoval Trumpa kvůli jmenování „všech těch miliardářů" do svého kabinetui kvůli tomu, že si vybral hlavního finančního poradce, který přišel z Goldman Sachs.

Senátor také připomněl, že Trump během své kampaně sliboval, že nebude snižovat sociální zabezpečení a programy Medicare a Medicaid. „Pak jmenuje všechny tyto lidi, kteří jsou přesně ti, kteří se chystají snížit sociální zabezpečení, Medicare a Medicaid,“ postěžoval si Sanders.

„Člověče, ten chlap, je dobrý showman, to uznávám. Je to dobrý chlap pro televizi," řekl Sanders, který bojoval s Hillary Clintonovou v demokratických prezidentských primárkách. Když byl poražen, podpořil právě Clintonovou. Sandersova kampaň byla mimo jiné zaměřena na útoky na příjmovou nerovnost.

„Myslím, že se chystá prodat střední a dělnickou třídu této země," pokračoval Sanders, který poukázal na to, že Trump sliboval hory doly. „Teď má všechny velké kluky z Wall Streetu na své straně a pracuje pro Wall Street,“ varuje. Jeho kampaň podle něj byla pokrytecká a podvodná. Poukázal také na to, že v jeho kabinetu sedí „miliardáři“. „A to jsou lidé, kteří se mají zaměřovat na potřeby pracujících rodin, starších lidí, děti, nemocných a chudých. Tomu se říká pokrytectví."

Sanders se také domnívá, že vůdce většinové skupiny v Senátu Mitch McConnell a další republikáni potřebují „mít odvahu postavit se Trumpovi“. „Mnoho mužů a žen v naší armádě neodešlo bojovat a zemřít, aby nás vedl směrem k autoritářské společnosti. Jsme demokracie, ne one-man show. Nejsme další Trumpova firma. Jmenuje se to Spojené státy americké, nejsme firma provozovaná panem Trumpem,“ udeřil Sanders.