Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hollywoodský herec Harrison Ford málem narazil do letadla plného lidí

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Los Angeles - Americký filmový herec Harrison Ford málem způsobil srážku s dopravním letadlem typu Boeing 737. Při přistání v Kalifornii si totiž popletl přistávací dráhy.

Incident se odehrál na letišti John Wayne v Orange County v Kalifornii. Ford měl přistát na dráze 20-L, dráhy si ale popletl a namísto na přistávací dráze přistál na pojezdové.

Problém je, že herec při přistání přelétl nad Boeingem 737 s více než stovkou lidí na palubě. Incident se obešel beze škod i zranění. Ford ale porušil letecká bezpečnostní pravidla a vyšetřování Federal Aviation Administration (FAA) potvrdilo, že ho dispečeři naváděli správně.

Herec se bude nyní potýkat s následky, ty ale mohou být podle televize NBC jakékoliv. Trestem může varovný dopis, pokuta, ale i ztráta letecké licence.

Harrison Ford je dlouholetým a zkušeným pilotem, poslední dobou se mu ale v kokpitu mnoho štěstí nedostává. Před dvěma lety utrpěl vážná zranění při nehodě malého sportovního letadla, se kterým havaroval na golfovém hřišti v okolí Los Angeles.

Ford pilotoval malý letoun, který vypadal jako replika historického letounu, dvoumístné jednomotorové stíhačky. Tehdy ale za havárii nemohl, letadlu vypověděl motor, přesto si při nehodě Ford způsobil mnoho tržných ran na hlavě a zlomil si ruku.

V roce 1999 přežil pád vrtulníku při tréninkovém letu ve Ventura County. O rok později jeho šestimístné letadlo Beechcraft Bonanza vyjelo z dráhy při nouzovém přistání.

Témata:  Harrison Ford letectví a letadla letecké nehody

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy