Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Homs se stal cílem bombardování syrského letectva, zemřeli tři civilisté

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Damašek - Letadla syrské armády dnes útočila na předměstí Homsu, které je pod kontrolou povstalců. Při úderu na čtvrť Al-Vair zemřeli tři civilisté a další utrpěli zranění.

Podle SOHR jsou mezi mrtvými dvě děti, všechny oběti přitom pocházejí z jedné rodiny. Počet civilních obětí bombardování, které vláda obnovila na počátku února, tak vystoupil na nejméně 30.

Nejmenovaný opoziční aktivista z Al-Vair ale agentuře Reuters řekl, že dnes zemřely jen dvě osoby. Celkový počet obětí ve zmíněné čtvrti za tento měsíc stanovil na zhruba 20.

Damašek se snažil vyjednat v Al-Vairu dohodu o evakuaci. Povstalci podle ní měli čtvrť opustit a předat vládě, jak se to podařilo dohodnout v dalších částech západní Sýrie. Tam povstalci odešli s lehkými zbraněmi a většina z nich zamířila do severosyrské provincie Idlib.

Jednání v Al-Vairu byla částečně úspěšná loni, když v září z předměstí odešlo 120 oponentů režimu. Zbylí tam ale stále jsou, podle SOHR v počtu tisíců.

Témata:  Sýrie

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy