Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Le Penová obvinila média, že vedou kampaň pro Macrona

Marine Le Penová, francouzská nacionalistická politička a právnička, od roku 2011 předsedkyně Národní fronty. Jde o dceru francouzského politika Jean Marie Le Pena.
Marine Le Penová, francouzská nacionalistická politička a právnička, od roku 2011 předsedkyně Národní fronty. Jde o dceru francouzského politika Jean Marie Le Pena.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Kandidátka pro francouzské prezidentské volby Marine Le Penová kritizuje média. Tvrdí, že vedou "hysterickou kampaň" ve prospěch konkurenta Emmanuela Macrona.

Le Penová se v útocích proti médiím přidala k některým světovým politikům hlásajícím konec dosavadního politického establishmentu, mezi něž patří například americký prezident Donald Trump.

Stejně jako on sází na využívání sociálních sítí jako zásadní informační platformy a dnes doporučila voličům, aby se místo tradičních médií spoléhali na internetové zdroje.

"V těchto volbách si média vybrala svůj tábor, hysterickým způsobem vedou kampaň za svého koně," řekla podle agentury AFP Le Penová v projevu před několika tisícovkami příznivců na mítinku v Nantes v narážce na Macrona, který má jako proevropský kandidát výrazně větší podporu liberálních médií než protievropská a protiimigrační rétorika Le Penové.

Macron je v průzkumech stabilně favoritem případného druhého kola prezidentských voleb.

Centristický kandidát je podle dnes zveřejněného průzkumu deníku Figaro favoritem případného souboje tváří v tvář se šéfkou Národní fronty.

Témata:  Marine Le Pen Francie média Emmanuel Macron volby ve Francii 1

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy