reklama

Sanders už před několika dny Trumpa označil za showmana, podvodníka a pokrytce. A jak se zdá, z této rétoriky nehodlá jen tak ustoupit. Demokrat obviňuje prezidenta, že „buď lže vědomě....nebo nezná rozdíl mezi lží a pravdou".

Sanders se do Trumpa pustil prostřednictvím twitteru. „Máme prezidenta, který buď úmyslně lže, nebo dokonce, což je ještě více děsivě, nezná rozdíl mezi lží a pravdou,“ pustil se do hlavy státu politik.

Muž, který je nejdéle sloužícím senátorem v USA pak ještě dodal: „Pevně věřím v civilní politický diskurz. Ale jak se dá reagovat na prezidenta, který je úplně lhostejný k realitě?“

Neupřesnil však, na které z mnoha kontroverzních prohlášení Trumpa reaguje. Prezident se však v posledním týdnu stal terčem kritiky kvůli tvrzení, že exprezident Barack Obama odposlouchával jeho kancelář v Trump Tower. Toto prohlášení se však Trumpovi nepodařilo předložit žádnými důkazy.

Podle posledních zpráv se tímto obviněním se budou zabývat obě komory Kongresu. Vedle výborů Sněmovny reprezentantů totiž hodlá obvinění vznesené bez jakýchkoli důkazů prošetřit i Senát. „Je nutné to vyšetřit, abychom zjistili, jaká jsou fakta," řekl druhý nejvýše postavený republikánský senátor John Cornyn s tím, že Senát se bude Trumpovým prohlášením zabývat v rámci vyšetřování údajných ruských zásahů do loňské prezidentské kampaně.

Mluvčí Baracka Obamy se proti nařčení ostře ohradil, odposlechy Trumpa vyloučil i tehdejší šéf tajných služeb James Clapper. Ředitel FBI James Comey podle médií označil Trumpovo tvrzení za nepravdivé.