Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavrov a Kerry jednali o cestě k urovnání syrského konfliktu

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Foto: mid.ru

Moskva - Ministři zahraničí Ruska a USA Sergej Lavrov a John Kerry dnes telefonicky diskutovali o příměří a o politickém urovnání v Sýrii.

Oznámila to agentura TASS s odvoláním na informaci ruského ministerstva zahraničí. Šéf ruské diplomacie podle Moskvy požadoval účast Kurdů na mírových rozhovorech.

Ministři projednali cesty k urovnání syrského konfliktu s pomocí zachování a upevnění režimu příměří, uvedla ruská agentura. Předmětem debaty bylo zajištění humanitární pomoci pro obyvatele oblastí blokovaných bojovými operacemi.

Lavrov znovu zdůraznil, že na rozhovorech mezi Damaškem a opozicí musejí být "plnoprávně" zastoupeni i zástupci syrských Kurdů. Konstatoval, že syrská umírněná opozice se musí distancovat od ozbrojených skupin Islámského státu a dalších teroristických organizací.

Témata:  John Kerry Sergej Lavrov Sýrie

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy