Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant z Afghanistánu ubodal muže. Když to uděláš, vezmu si tě, slíbila mu dcera zavražděného

Švédsko
Švédsko
Foto: Pixabay

Stockholm – Švédská policie vyšetřuje velmi zapeklitý případ vraždy. Podle vyšetřovatelů mladý migrant z Afghánistánu zabil staršího muže proto, že mu dcera oběti nabídla, že si ho poté vezme a že tak snadněji získá azyl.

V srpnu 2016 byl ve Švédsku zavražděn muž (68). K činu došlo ve městě Arboga. Vyšetřování bylo komplikované, policisté nejprve zadrželi dceru (42) oběti, ale následně ji zase propustili. Současným podezřelým je její manžel, žadatel o azyl z Afghánistánu (19).

Mladík se k činu přiznal, policii řekl, že muže zabil, protože mu dcera zavražděného slíbila, že si jej potom vezme, informovala tamní stanice SVT. Muže podle policistů Afghánec bodl nožem, který pak hodil do nedalekého potoka. Policie po vražedné zbrani stále pátrá.

„Slíbila, že mu bude pomáhat. Manželství by mu zvýšilo šanci získat povolení k pobytu," uvedla policie, podle které po vraždě migrant se ženou skutečně žil.

Co vedlo ženu k tomu, že toužila po smrti vlastního otce, v současné době není známo, podle policie je ale spojena i s dalším úmrtím. Jde o případ jejího bývalého manžela, který byl nalezen mrtvý v srpnu roku 2015. Za tento trestný čin byl zadržen 25letý přítel ženy. „Snažila se přimět ostatní lidi k vraždě, na jejím seznamu smrti se objevili i její bývalí obchodní partneři,“ uvedla policie.

Témata:  Švédsko vražda krimi

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy