Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další omyl USA? Při náletu u syrské Rakky zemřelo nejméně 33 uprchlíků.

Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Foto: af.mil **www.af.mil**

Damašek - Při náletu v noci na úterý nedaleko syrského města Rakka, které je baštou Islámského státu, zahynulo nejméně 33 uprchlíků. Za útokem podle SOHR patrně stojí mezinárodní koalice v čele se Spojenými státy.

Šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán řekl, že byla zasažena škola ve vesnici Al-Mansúr západně od města Rakka. Četné civilní oběti potvrdila i syrská státní tisková agentura SANA.

Ofenzivu za znovudobytí Rakky z rukou IS zahájili syrští povstalci podporovaní mezinárodní koalicí v čele USA loni v listopadu.

K městu přistupují z několika směrů, aby radikály ve městě obklíčili. Začátkem měsíce odřízli islamistům větší únikovou silnici z města, takže radikálové by měli mít nyní zablokované všechny pozemní cesty z Rakky.

Témata:  Sýrie U.S. AIR FORCE Islámský stát

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy