Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské ztráty v Sýrii: Podle médií v bojích zahynulo dalších devět vojáků

Ruské bojové letectvo v Sýrii
Ruské bojové letectvo v Sýrii
Foto: mil.ru

Moskva - Rozhlasová stanice Echo Moskvy dnes informovala, že v Sýrii přišli o život další ruští vojáci. Jde prý nejméně o devět Rusů se zkušenostmi z bojů v Donbasu a v Čečensku.

Ruské ministerstvo obrany oficiálně registruje 28 vojáků, kteří zemřeli na syrském bojišti. Podle médií je ale jejich počet větší, protože v Sýrii operují i příslušníci privátních ruských vojenských organizací.

Šest z devíti zabitých vojáků podle rádia bylo příslušníky takzvaného Vagnerova oddílu. Tato bojová skupina je známá z bojů na východě Ukrajiny, kde podporovala operace proruských separatistů. Nejvíce jich mělo padnout během osvobozování syrské Palmýry.

Místopředseda ruského parlamentu Vladimir Vasiljev nedávno v Moskvě prohlásil, že Rusko se chce se Sýrií podělit o své zkušenosti z bojů s teroristy, které ruské bezpečnostní složky získaly v bojích proti islámským radikálům na severu Kavkazu.

Do Sýrie se chystá čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, napsal ruský server Lenta s odvoláním na prohlášení čečenského poslance Adama Dělimchanova v ruském parlamentu. Termín a cíl Kadyrovovy cesty poslanec neprozradil.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Sýrie Ruská armáda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy