Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dítě má kvůli vzácné vadě obří vypouklé oči a malou hlavu, vlastní matka se ho lekla

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí – Indka Khalida Begumová porodila v pondělí chlapce, nejprve ho ale odmítla kojit. Dítě totiž má obří vypoulené oči a scvrklou hlavu. Lékaři mu diagnostikovali vzácné genetické onemocnění – ichtyózu označovanou harlequin-type. Některé jeho symptomy ale odpovídají také vrozené vadě anencefalii.

Khalida Begumová (35) porodila dítě v pondělí v noci a sama prý byla ‚šokována‘, když viděla, že má malou hlavu a vyboulené oči.

Lékaři v Indii podle serveru Daily Mail u chlapce předběžně diagnostikovali extrémně vzácné genetické onemocnění zvané harlequin ichtioza, kvůli kterému mají lidé „hroší kůži“ a deformované rysy. Jeho symptomy ale také připomínají další neobvyklou vadou zvanou anencefalie. Podle Centra pro kontrolu nemocí způsobuje, že se děti narodí bez horní části mozku a lebky. Konkrétně se jedná o přední mozek a mozek.

Mother refuses to breastfeed newborn 'alien' son after #KhalidaBegum #Kathihar #India https://t.co/tzvuvb1O8K pic.twitter.com/eUhUZxt8Yi

— Trending UK News (@UKolizer) 21. března 2017

Matka čtyři dětí z Kathiharu v severním indickém státě Bihár původně porodní asistentky žádala, aby chlapce odnesly někam pryč. „Některé části těla dítěte nejsou úplně rozvinuté,“ řekla místním novinářům. „Když jsem dítě po porodu poprvé viděla, byla jsem naprosto šokována, že vidím chlapce vypadajícího jako mimozemšťan,“ přiznala.

„Nemohla jsem tomu uvěřit. Byla jsem tak šokována a zarmoucena, že jsem požádala porodní asistentku, aby mi dítě odnesla z očí,“ dodala s tím, že až o několik hodin později, když se vzpamatovala, začala dítě kojit.

Od té doby se do jejího domu vesničané jen hrnou, protože věří, že dítě je inkarnací opičího boha Hanumana.

Témata:  Indie děti

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy