Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britové se bouří proti brexitu. Tisíce lidí vyšly do ulic

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Tisíce lidí v Londýně demonstrují proti odchodu Spojeného království z Evropské unie. Podle tamních médií se v metropoli sešlo přes 25.000 nespokojenců.

Demonstrace se konají i ve skotském hlavním městě Edinburghu. Protest byl svolán před oficiálním zahájením výstupové procedury, kterou premiérka Theresa Mayová spustí příští týden ve středu.

Demonstranti pod heslem Unite for Europe (Sjednoťme se za Evropu) pochodovali z londýnského Hyde Parku přes Trafalgarské náměstí k sídlu britského parlamentu. Tam pak i minutou ticha uctili oběti středečního teroristického útoku, při kterém zahynuli čtyři lidé. Zabit byl rovněž útočník.

"Zítra (v neděli) se hodiny posunou o jednu hodinu vpřed, ve středu o 40 let zpět," udával s odkazem na přechod na letní čas jeden ze sloganů nesouhlas s odchodem Británie z EU.

Témata:  Brexit Velká Británie demonstrace ve Velké Británii

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy