Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál v Británii, doktoři rozhodují o smrti pacientů bez vědomí rodiny

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Londýn – Britskými nemocnicemi otřásá po protestech mladých doktorů další problém. Britský deník The Telegraph odhalil, že lékaři každoročně tajně rozhodnou o smrti až 40 tisíc pacientů.

Jak deník vysvětluje, národní audit ve Velké Británii odhalil, že úřady neinformovaly příbuzné o tom, že se lékaři rozhodli v případě srdeční zástavy nebo při zastavení dýchání pacienta nezahájit jeho oživování.

Takové rozhodnutí se týká každoročně asi 200 tisíc pacientů, v každém pátém případě, tedy u 40 tisíc pacientů, ale o tomto rozhodnutí podle výsledků auditu nebyly rodiny informovány.

„Stejná studie odhalila, že v 16 % případů neexistoval žádný záznam – ani vysvětlení jeho absence – o rozhovoru s pacientem, že bylo takovéto rozhodnutí učiněno," varuje dále deník.

Profesor Sam Ahmedzai, který auditu předsedal a který se zabývá správným postupem péče o umírající, uvedl: „Když je takové rozhodnutí přijato, je neodpustitelné nepromluvit si o tom s pacientem – pokud jsou schopni a při vědomí – nebo s rodinou."

Témata:  nemocnice lékaři Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy