Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nákláďák projel kolonou, auta odrážel jak kuželky. Dva lidé jsou vážně zraněni +VIDEO

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Brasília - Nákladní vůz projel dopravní zácpou v brazilském městě Belo Horizonte bez viditelné snahy o zastavení a naboural celkem 20 aut. Podle úřadů bylo celkem zraněno 16 lidí, z toho dva vážně.

Kolonou pomalu popojíždějících aut se podle záznamu v pravém ze dvou pruhů prohnal nákladní vůz, který začal v relativně velké rychlosti rozrážet auta před sebou.

Nic netušící řidiči byli se svými auty většinou odrmšťováni na travnatý pás či vedlejší silnici za ním. Někteří z nich, patrně otřeseni po nárazu, nedokázali zabrzdit a jejich auto se řítilo dál, než nabouralo. Jeden z automobilů málem smetl chodkyni.

Lidé se pak srotili u nákladního auta. Naštěstí pro řidiče se vzápětí objevila policie, která podle médií zabránila jeho hrozícímu veřejnému lynči. Muž se hájil, že u vozu nejprve nečekaně selhalo řazení a poté zcela vypověděly službu i brzdy.

Témata:  Brazílie dopravní nehody nehody kamiónů

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy