Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristický útok v Afghánistánu zabil pět lidí

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Sebevražedný atentát v blízkosti afghánského ministerstva obrany zabil nejméně pět lidí. Počet mrtvých nemusí být konečný.

K útoku se prostřednictvím své propagandistické agentury Amak přihlásil Islámský stát (IS). S odvoláním na afghánské úřady o tom informovala agentura Reuters.

Mluvčí afghánského ministerstva obrany původně řekl, že při výbuchu bomby přišel o život nejméně jeden civilista a dva příslušníci afghánských bezpečnostních složek.

Afghánské ministerstvo vnitra později uvedlo, že exploze si vyžádala nejméně pět životů a několik osob zranila.Teroristé útok podle afghánských úřadů cílili na policejní stanici poblíž velitelství afghánské armády.

Útok podle místního policisty spáchal sebevražedný útočník, který k stanici přišel pěšky. Podle svědka incidentu výbuch poničil několik vozidel a možná zranil osoby, které v nich cestovaly.

Minulý měsíc teroristé v nemocnici v Kábulu zabili téměř 50 osob. K útoku se rovněž přihlásil Islámský stát.

Témata:  Afghanistán teroristické útoky v Afghánistánu sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

1. května 2024 11:00

Austin apeluje na státy, které mají systémy Patriot, aby je daly Ukrajině

Americký ministr obrany Lloyd Austin v úterý na půdě vojenského výboru Kongresu informoval, že apeluje státy, které mají systémy protivzdušné obrany (PVO) Patriot, aby je poslaly Ukrajině. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy