Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie brutálně zasáhla proti demonstrantům v Petrohradu

Ruská policie, ilustrační fotografie
Ruská policie, ilustrační fotografie
Foto: interpol.int

Petrohrad - V Petrohradu se dnes uskutečnilo shromáždění s názvem "procházka svobodných lidí". Bylo nepovolené a policie zadržela několik desítek opozičních aktivistů.

Policisté podle petrohradského serveru Fontanka zatkli tři desítky z asi 60 demonstrantů, podle serveru OVD-info je ale zatčených více než stovka.

Jeden z organizátorů akce Alexandr Rastorgujev řekl agentuře Rosbalt, že na průvod přišlo okolo 250 opozičníků. Když se chystali pořídit si na Palácovém náměstí společnou fotografii, zasáhli těžkooděnci.

Nejméně jeden demonstrant byl podle svědků při zatýkání zraněn. Policisté ho při pokusu o útěk tak brutálně zbili, že ho musela odvézt sanitka.

Policisté propustili ženy, zatímco ostatní zadržené odvezli k sepsání protokolů. Za rušení veřejného pořádku hrozí pokuta, nebo až 15 dnů vězení.

Témata:  Rusko Petrohrad demonstrace v Rusku Rusko policie Rusko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy