Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý Trumpův poradce Flynn možná porušil zákony

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Bezpečnostní exporadce amerického prezidenta Donalda Trumpa Michael Flynn mohl porušit zákony Spojených států, když přijal desítky tisíc dolarů od organizátorů jeho cesty do Ruska v roce 2015.

Podle agentury Reuters si to myslí představitelé výboru Sněmovny reprezentantů, který prověřuje vazby Trumpovy prezidentské kampaně na Rusko.

"Peníze musí být rozkryty," prohlásil republikánský předseda sněmovního výboru pro dohled a vládní reformy Jason Chaffetz. "Prostě nemůžete přijímat peníze od Ruska, Turecka či kohokoli jiného," dodal.

Z Flynnových příjmů vyplývá, že v roce 2015 dostal 45.000 dolarů (1,1 milionu korun) od ruské televize RT za řeč přednesenou na konferenci, kterou tato prokremelská stanice v Moskvě pořádala.

Peníze dostával také od letecké dopravní firmy Volga-Dněpr a od americké filiálky ruské softwarové společnosti Kaspersky Lab. Flynnova konzultační firma získala také 530.000 dolarů (13 milionů korun) od společnosti napojené na tureckou vládu.

Témata:  Michael Flynn USA Donald Trump

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy