Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uplynulo 9 let od zmizení Maddie, její matka stále hledá nové stopy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Londýn - Před devíti lety zmizela Maddie McCannová. Rodiče si smutné výročí připomněli setkáním s podporovateli. Její matka se na konci dubna vrátila do Portugalska, kde znovu hledala stopy. Vyšetřovatelé zatím žádají vládu o další peníze na pátrání po holčičce.

Po Madeleine McCannové pátrají policie i rodiče už devět let. Tehdy tříletá holčička zmizela z hotelového pokoje v portugalském letovisku Praia da Luz, vyšetřovatelé ale nikdy nenašli ji ani stopy po únoscích.

Rodiče Kate a Gerry se na smutné výročí sešli s příbuznými, přáteli a podporovateli. Za Maddie se pomodlili a poté poděkovali za pomoc. "Všem podporovatelům děkujeme za pomoc a odhodlání i za nekončící naději v Maddiin návrat," uvedli McCannovi na stránkách Find Maddie.

"Je to už dlouhá doba, ale vyšetřování pokračuje a přichází stále nové zprávy. Dokud nedostaneme jasné informace, budeme stále doufat a dělat vše pro to, abychom Madeleine našli," dodala rodina ve svém prohlášení.

Maddiina matka se na konci dubna do Portugalska vrátila, aby "hledala stopy a odpovědi". Kate totiž věří, že její dcera s únosci nepřekročila hranice. "Vždycky jsem říkala, že Praia da Luz je místo, kde se cítím Maddie nejblíž," prohlásila už dříve. Ráda se prý prochází po pláži a vzpomíná na veselejší časy.

Rodina teď zvažuje, že si nechá zpracovat novou kresbu toho, jak by dnes mohla Maddie vypadat. Bojí se totiž, že i kdyby ji někdo viděl, nepozná ji. Zároveň spolu s vyšetřovateli žádá vládu o další finance. Zatím mají peníze jen na pátrání do začátku října.

Malá Maddie se ztratila v roce 2007 v portugalském letovisku Praia da Luz, tehdy jí byly tři roky. Rodiče ji spolu se sourozenci uložili ke spánku v pronajatém apartmánu a odešli na večeři do blízké restaurace. Dceru ale při jedné z kontrol v posteli už nenašli. Od té doby je nezvěstná.

Témata:  únos Madeleine McCannové Velká Británie Portugalsko policie děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy