Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se v Bruselu sejde s Tuskem a Junckerem

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Brusel - 25. května se v Bruselu uskuteční schůzka předsedy Evropské rady Donalda Tuska, šéfa Evropské komise Jeana-Claudea Junckera a amerického prezidenta Donalda Trumpa.

EU bude kromě jiného chtít znát Trumpův pohled na pokračování rozhovorů o rozsáhlé obchodní a investiční smlouvě známé jako Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP). Novinářům to dnes řekl mluvčí Evropské komise Alexander Winterstein.

Trump přijede do Bruselu na summit NATO. Na jeho okraji se kromě zástupců unijních institucí sejde ke dvoustranným jednáním také s belgickým premiérem Charlesem Michelem.

Tusk s Junckerem pozvali Trumpa na "summit EU-USA" bezprostředně po zvolení amerického prezidenta, nový šéf Bílého domu však v době svého nástupu do úřadu opakovaně dával najevo velkou skepsi vůči evropskému projektu.

Témata:  Donald Tusk Jean-Claude Juncker Donald Trump

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy