Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Guineji zemřelo při srážce minibusu s kamionem 21 lidí

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Konakry - Nejméně 21 lidí přišlo o život v důsledku sobotní srážky přeplněného minibusu s nákladním autem severně od hlavního města Guineje Konakry.

Další více než tři desítky osob utrpěly zranění. Podle agentury AFP to dnes oznámila místní policie, která tak zdvojnásobila první bilanci mrtvých oznámenou ještě v sobotu.

Minibus byl smeten vozem plně naloženým pískem nedaleko města Dubréka. "Bilance této sobotní strašlivé nehody je nejméně 21 mrtvých, z toho 12 žen," sdělil dnes podle AFP ředitel dopravní policie Babacar Sarr. Dodal, že dalších 33 lidí utrpělo zranění, řada z nich vážná.

K desítce lidí, kteří zemřeli hned na místě tragédie, se přidaly další oběti, které postupně podlehly zraněním. Není jasné, kolik dalších postižených osob je ve stavu ohrožení života.

Ředitel vysvětlil, že minibus byl přeplněný a lidé seděli i na jeho střeše mezi zavazadly. Všichni jeli na svatbu do města Fria vzdáleného od Dubréky severně vzdušnou čarou přes 60 kilometrů.

Témata:  Guinea Autobusy nehody autobusů

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy