Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vůdce Hizballáhu Nasralláh varuje před vypuknutím války na izraelském území

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Bejrút - V projevu živě přenášeném televizí dnes šéf libanonského radikálního šíitského hnutí Hizballáh varoval, že konflikt mezi Hizballáhem a Izraelem by se napříště mohl odehrát uvnitř izraelského území. 

Prohlášení Sajída Hasana Nasralláha přichází v době zvýšeného napětí mezi dávnými nepřáteli, Hizballáhem a Izraelem, informovala agentura Reuters. Izrael během posledních týdnů podnikl dva nálety na cíle Hizballáhu na syrském území.

Vůdce Hizballáhu také řekl, že jeho skupina odstranila všechny své vojenské pozice podél libanonské východní hranice se Sýrií, a že toto území má nyní z bezpečnostního hlediska na starosti libanonský stát.

Podle něj se Izrael „děsí a dělá si obavy z jakékoli budoucí konfrontace a ví, že by se mohla odehrát na okupovaných palestinských územích". Bez dalších podrobností také uvedl, že syrský konflikt vstoupil do nové fáze.

Témata:  Hizballáh Izrael Sýrie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:08

Lipavský reaguje na íránský útok na Izrael. Velvyslanec půjde na kobereček

Česká diplomacie si kvůli víkendovému útoku na Izrael předvolá íránského velvyslance, uvedl ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti) v pondělí. Teherán podle Lipavského ohrozil bezpečnostní situaci na Blízkém východě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy