Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová přiznává: Letošek není takový, jak jsem si představovala. Zakládá proto vlastní politické hnutí

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Twitter

Washington – Poražená prezidentská kandidátka a demokratka Hillary Clintonová se vrací do politického života. Založila si vlastní politickou skupinu a tvrdí, že chce bojovat za „přívětivější Ameriku“, píše server Politico.

Hillary Clintonová se oficiálně vrací zpět do politické hry. V pondělí svým příznivcům Clintonová poslala e-mail, ve kterém žádá lidi, aby se zaregistrovali do jejího projektu „Kupředu společně“.

„Od Pochodu žen až po letiště po celé zemi, kde komunity vítají přistěhovalce a uprchlíky, Američané vyjadřují názory jako nikdy předtím,“ uvedla Clintonová v e-mailu. „Věřím, že mnohem více než kdy jindy je občanská angažovanost na všech úrovních zásadní pro silnou a pulzující demokracii.“

Clintonová popisuje svou skupinu jako „organizaci oddanou postupující progresivní vizi, která v posledních volbách získala skoro 66 milionů hlasů. Kupředu společně bude pracovat na vybudování lepší budoucnosti pro budoucí generace tím, že bude podporovat skupiny, které podněcují lidi, aby se organizovali a kandidovali na úřad.“

„V některých případech budeme poskytovat přímé financování těmto organizacím. Jiným budeme pomáhat zesílit jejich práci a dělat to, co můžeme, abychom jim pomohli i nadále rozšiřovat jejich publikum a rozšířit jejich dosah,“ uvedla v e-mailu.

„Letošní rok nebyl takový, jaký jsem si představovala ale vím, za co stále bojuji - za laskavější, šlechetnou a vše zahrnující Ameriku. Kupředu!“ dodala Clintonová v pondělí na twitteru.

Témata:  Hillary Clintonová USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy