Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Afghánistánu zabili ozbrojenci během víkendu dvě desítky policistů

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Dvacet policistů o víkendu zabili bojovníci militantního hnutí Taliban v provincii Zábul na jihovýchodě Afghánistánu, informovala dnes agentura AFP.

Během jiného útoku, který se stal v Kábulu, ozbrojenci zabili Němku a jejího ochránce; jednu Finku podle mluvčího afghánského ministerstva vnitra útočníci unesli.

V provincii Zábul podnikli ozbrojenci šest koordinovaných útoků na policejní zátarasy. Deset ochránců pořádku bylo zraněno. Podle představitele místních úřadů o život přišly nebo utrpěly zranění také desítky bojovníků Talibanu. Jde o součást tradiční jarní ofenzivy, uvedl Taliban na svých internetových stránkách.

Příslušníci afghánských bezpečnostních složek se stávají terčem mnoha útoků ozbrojenců z Talibanu, kteří si podle AFP berou za cíl častěji policisty než vojáky. Ministerstvo vnitra je považováno za jeden z nejvíce zkorumpovaných úřadů v neklidné asijské zemi.

V provincii Ghazní bojovníci Talibanu v pátek zahájili útok na stejnojmenné provinční centrum, když obrněným vozidlem naloženým výbušninami najeli do vchodu areálu místní správy.

Témata:  Afghanistán

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy